How do I merge duplicate conversations?
Combine conversations from the same customer.
Son güncelleme: 20 Eki 20261 dk okuma
If a customer opens several conversations about the same issue, use Merge to bring them into one conversation.
- Only conversations from the same customer can be merged.
- Merging cannot be undone.
- Support Supervisors and higher roles have merge permission.
Kiryon displays a warning above the conversation when it detects a possible duplicate.
Bu içerik işinize yaradı mı?
İlgili makaleler
- Konuşmaları nasıl atarım?Temsilciye veya ekibe atama ve toplu işlemler.
- Bir müşteri talebini IT ekibine nasıl aktarırım?Konuşmayı Hizmet Masası'na eskale etme.
- Müşteri ve firma kayıtları nasıl yönetilir?Kişiler, firmalar, birleştirme ve notlar.
- Konuşmanın önceliği neyi değiştirir?Öncelik seviyeleri ve hedef sürelere etkisi.
Hâlâ desteğe mi ihtiyacınız var?
Ekibimiz size yardımcı olmaktan memnuniyet duyar.